Postul cu stelute

Aseara am mers la un stand up comedy al unor baieti intitulati Showtime. Singura recomandare pe care le-o fac este sa-si schimbe cat mai des numele trupei ca sa pacaleasca de mai multe ori aceeasi oameni. Si poate sa investeasca si mai mult in promovare. Reclama din gura in gura n-o sa le iasa.

Urmeaza o descriere scurta a ceea ce am vazut & auzit ca sa nu se creada ca sunt carcotas fara motiv. In primul rand subiectele abordate. De fapt subiectul. S*xul. Inafara de fu*ut, mu*e, cac*t, lab* n-ai ce sa auzi. Si credeti-ma peste o ora si jumatate... e mult chiar si pentru impatimiti. E drept ca si in Deko vulgaritatea e mega folosita, dar acolo vine aproape natural - toti scapam cate o *ula pe ici pe colo. Al doilea mare minus este ca baietii astia de la Showtime urla cat ii tin plamanii, zbiara, striga. Ceea ce ii face extrem de neconvingatori. Pai daca vine omul linistit si incepe sa-mi povesteasca relaxat despre viata, ma destind. Daca face ca trenul in gara... ma gandesc sa ma tirez ca poate nu e o zi norocoasa. In al treilea rand si cu exceptia celui de-al doilea comediant, nu stiu sa lase o gluma sa-si faca efectul. Nu-i lasa timp. Gonesc disperati prin text, dornici sa ajunga la final. Gata! V-a placut? In al patrulea rand nu au voci exersate, nu au voci alternative - poate doar una comuna pentru partea feminina si barbatii g*y. Si asa mai departe.

Acum putem sa privim lucrurile si din partea cealalta. Imi dau seama ca subiectele si cheia in care sunt abordate se reduc la public. Atunci cand unul a incercat o gluma cu Plesu (gen "atunci sa-l f*ti tu pe Plesu")... s-a lasat o liniste suspecta. Probabil multi au crezut ca omul a gresit cuvantul - o fi vrut sa zica plesuv... aveam eu un coleg Plesu in liceu, dar nu cred ca la ala se refera... Si a mai fost o poanta cu Patimile lui Hristos (copiata de undeva fiindca am mai auzit-o) si dublata de alta cu Moartea Domnului Lazarescu la care din nou reactia salii a fost moale... semn ca cinematografia se reduce la Vin Diesel si sirop romantic. Teoretic in sala erau tineri, 20-30 ani, majoritatea cu bani - biletul era 15 lei si consumatia inca pe atat, baieti care merg la sala si fete care o ard prin club (zic asta fiindca poantele cu cluburi mergeau cel mai bine, e drept ca si alea cu manelisti la fel de bine)... asa ca nu inteleg de ce unii se mira ca pe la televizor prostul gust si vulgaritatea iau crema audientei. Astia suntem, si ma includ aici cu prisosinta atata vreme cat in dreptul cererilor mele de emigrare sta scrisa cifra zero.

 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal