La Sconosciuta / Necunoscuta

Dupa Cinema Paradiso daca imi arati scris Tornatore pe ceva vreau sa-l vad. In Iulius Mall din Suceava am gasit un dvd cu Sconosciuta.


Nu e din aceeasi categorie, dar merita vazut. Jumatate drama-jumatate thriller, pelicula spune povestea unei ucrainence adusa in Italia la produs si care ulterior e folosita pe post de incubator uman pana cand, din dragoste adevarata, isi ia talpasita infigand o foarfeca in pieptul proxenetului.

Ai in fata un puzzle care nu se lasa usor asamblat si asta face filmul intrigant. Lucrurile se complica si mai mult, si mai mult, pana cand ajungi sa simti nevoia unei simplificari / clarificari. Finalul nu face lucrurile sa se pupe 100%. Spoiler: Sa-mi explice si mie cineva ce o punea Irina pe babutza aia sa semneze mereu? Sau de ce Mufa nu si-a reglat conturile cu fosta lui proprietate mult mai repede?

Dincolo de asta, Sconosciuta ramane un film puternic emotional, filmat foarte misto si cu o coloana sonora semnata de Ennio Morricone. Si ca un detaliu exotic Mufa - proxenetul chel si plin de aur e interpretat de Michele Placido - the one and only Corado Catani din La Piovra, cu care am crescut. Aici de nerecunoscut.



3 din 5, bun.




 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal