Post-tiff ziua 2

Inceputa cu One Shot. Danezii au tras dintr-o bucata de la 5:58 la 7:12 intr-o dimineata de iunie. A iesit un film experiment, caruia nu poti sa-i iei autenticitatea, dar care te plictiseste dincolo de limita care inseamna somnolenta. Story-ul cu tipa de 27 de ani care face video chat in Copenhaga care se intoarce la maica-sa cu noaptea in cap ca sa o intrebe cine e ta-su si sa se contreze cu ea pe teme existentiale... nu prea convinge. Criticii de la festivalul de la Moscova l-au premiat, ceea ce ma face sa cred ca la ei se bea multa, multa, multa votca. Si le plac experimentele. Bifez de ocolit.

Runda 2 cu Mar Nero. Doroteea Petre - cateva kilograme in plus, dar aceeasi ochi, acelasi chip, e o romanca plecata de la Sulina si ajunsa in Italia unde are grija de o batrana. Baba nu se da usor pe brazda, dar pana la urma ajunge sa faca o calatorie in Romania atunci cand Adrian, iubitul Angelei (Doroteea) se da la fund. E o poveste cu iz prietenesc - nu toti romanii au plecat la ciordit si nu toti asculta manele (desi unii o fac), nu toti italienii sunt porci sau xenofobi (desi unii sunt). Mar Nero are un merit, nu cade in pacatele cliseelor. E mare lucru. Si un defect. Inafara de romani si italieni, poate si de spanioli... nu stiu cine ar intelege cu adevarat filmul. Bifez de vazut.


Runda finala la Wolke Neun. Stiu ca e cu s*x cu septuagenari. Ma uit in sala. Destula lume. Nu par sa stie la ce au venit. Pariez ca dupa 15 minute pleaca lume. Pelicula incepe in forta. O baba la vreo 70 de ani se duce la un mos. Baba seamana cu nebuna aia din Notes on A Scandal. Mosul, in schimb, e foarte simpatic. Baba i-a adus mosului niste nadragi. In 10 secunde baba e all over him. Scene de s*x explicite la varsta a treia. Dar baba, aflam in scenele urmatoare, are un mos, un mos al ei. Alte scene de s*x explicite. Si gata triunghiul. Si un banc despre cum se face s*x la 80 de ani: ea sta in cap si el o baga (legea gravitatiei functioneaza!). Cam dupa 40 de minute a plecat prima persoana. Au mai urmat-o vreo 3. Restul am rezistat. Unora le-a si placut. Ce conteaza daca ai 18 sau 80. E o poveste universala despre greseli, recuperari si vinovatii. Finalul e trist, din pacate. Bifez asa si asa. Mancam sushi si mergem spre gara. Taximetristul e mai concentrat la meci decat la trafic. Ne suim in tren. Urizceni-ul e campiona.
 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal