The Hangover / Marea mahmureala

Cu o intarziere remarcabila am ajuns sa vad The Hangover, titlu suprarecomandat de prieteni. Treaba cu Todd Phillips, omul care e responsabil de regie si productie la Marea Mahmureala sta cam asa: omul pur si simplu nu renunta.


A facut Road Trip in 2000 despre niste buddies dintr-un colegiu si dixtractia aferenta, apoi Old School in 2003 despre niste buddies carora le e dor de colegiu si dixtractia aferenta, in 2006 School for Scoundrels in care niste loseri au nevoie de o (re)educare pentru a fi iarsi buddies si a avea dixtractia aferenta... iar in 2009 a venit cu Hangover - despre niste buddies cam looseri care merg pentru petrecerea burlacilor in Vegas. La reteta clasica s-a adaugat un trick simplu, dar eficient, trick-ul Memento. Oamenii se trezesc a doua zi si nu-si mai amintesc ce-au facut. Dovezile apar insa la tot pasul. In baie e un tigru. In portbagaj un chinez. Plus un bebelus, o masina de politie, Mike Tyson, o nunta stil Vegas, o strip*euza... intelege toata lumea restul. Personajele sunt funny - cretinul absolut baga cele mai mortale replici. Mare lucru in ziua de azi sa gasesti scenaristi echilibrati. A se intelege unii care sa nu fi fost c*strati de studiouri sau de mpaa si care, in acelasi timp, sa nu sara calul (cica nea Todd asta s-a certat cu Baron Cohen pe ideile "artistice" din Borat). Singurul repros pentru Hangover e finalul, prea familist si mushi-mushi, dar banuiesc ca trebuiau si fetele multumite intr-un fel. Concluzie: comedie comerciala peste ce se executa azi - merita inclusiv un rental. Intre timp Todd a anuntat deja 2 proiecte noi: Hangover 2 (se mira cineva?) si un Due Date - despre un tatic conservator care pentru a ajunge la timp la ziua fetei lui face un roadtrip alaturi de un student pierde-vara. Pariez ca ajung best buddies.



Comments

Adina ChiÈ›u said…
Mai mult "marea plictiseala"...nu mi-a adus nici macar un zambet filmul asta, poate nu este tocmai genul de umor pe care il apreciez, iar cand aud ca mai apare si continuarea mai ca imi vine sa trag un pui de somn in timp ce "best buddieshi" se imbata si uita de ei...

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus