Onibus 174

Documentar bagat in seama la festivalurile din toata lumea, Bus 174 relateaza evenimentele din 12 iunie 2000 din Rio de Janeiro cand un golanas a ajuns sa ia 11 ostatici intr-un mijloc de transport in comun. Incidentul hipermediatizat, terminat mai mult decat aiurea (dar realitatea bate oricand fictiunea), e doar un pretext pentru ca realizatorii sa se arunce intr-o analiza lunga... Isi dau cu parerea sociologi, ziaristi, politisti, alti golani, ong-isti,rude. Documentarul se duce in profunzime si incearca sa reconstituie traseul agresorului: lipsa tatalui, moartea violenta a mamei, copilaria in favela, adolescenta prin penitenciare juvenile, inrairea, drogurile. E atat de mult material filmat de la incidentul propriu-zis incat pe anumite momente esentiale sunt folosite unghiuri diferite si slow motion-uri. La totale nu e rau deloc in conditiile in care ai stomac sa rezisti sa vezi cum oamenii redevin animale. Si nu vorbesc aici doar de agresor, ci si de politie, presa si gloata care a asistat la eveniment. Daca solutia documentarului nu va coafeaza, mai aveti varianta fictiva (deci romantata) pornind de la acelasi caz, ii zice Last Stop 174.



Comments

silvialys said…
imi place blogul tau de filme :) spune-mi si mie cum reusesti sa gasesti filmele astea care nu sunt comerciale ?
dan said…
Sursele: prietenii care o ard necomercial, festivalurile de film, netul - daca sapi dupa ceva, apar alte si alte titluri... Plus ca lucrez oarecum in domeniu. Dar la munca o ard foarte foarte comercial.
silvialys said…
daca tot ai spus de job, nu ai pe acolo pe unde lucrezi nevoie de inca un om ? 14 ani de TV absolventa limbi straine d-astea ? nu de alta, dar daca nu gasesc ceva repede urmatoare mea calatorie nu va avea buget :)
dan said…
Pot sa bag cv-uri la resurse. Si o vorba buna. Mai departe... companie mare, proceduri de lucru, blah-blah. Gasesti adresa mea de yahoo la who am i.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal