Box office 15-21 octombrie 2012

Box office Romania 15 - 21 octombrie

Top 3

Taken 2                                215k $
Hotel Transylvania              171k $
Minte-ma frumos                  65k $

Incasari solide pentru primele doua locuri la box office-ul nostru. Taken 2 se apropie in 2 saptamani de jumatate de milion de dolari, dar cu venirea lui Skyfall in weekend-ul ce bate la usa ma astept sa se cuminteasca subit. Surpriza saptamanii e Hotel Transylvania. Nu-l vedeam mai  sus de 60 de mii de dolari, iar el si-a facut pur si simplu de cap cu 30 de mii de intrari si 170 de mii de dolari incasati in primul weekend. Pe 3 sta Minte-ma frumos, un debut un pic peste asteptari - il vedeam in analiza de saptamana trecuta - la maxim 55 de mii de dolari.

O sa fie o batalie interesanta intre Melci si Minte-ma. Primul a trecut de a sasea saptamana, a mai adaugat undeva la 2.300 de spectatori si la totale are 59 de mii de intrari (din care 54 de mii in circuitul cinematografic clasic) si incasari in zona a 200 de mii de dolari. Minte-ma frumos a mers cu un varf de bocanc, romantic desigur, mai bine decat Melcii la lansare. Minte-ma va avea de partea lui promovarea, dar impotriva lui va veni senor Bond. Veti spune - o comedie romantica e alta mancare de peste decat un Bond... dar feeling-ul meu e ca James o sa pulverizeze tot. Cine va termina deasupra? Melcii sau Minte-ma? E inca prea devreme de spus.

Ce vine saptamana viitoare?

Skyfall. Blagoslovit deja de presa drept cel mai bun Bond din istorie, cu reclama si-n stanga si-n dreapta si cu un trailer al naibii, Skyfall se anunta de pe acum un succes la box office si la noi. Estimarea mea: lider absolut, intre 400 si 440 de mii de dolari la lansare. [initial facusem calculul in euro cu acel 330-360 de mii].

Dupa dealuri. Mult discutatul film al lui Mungiu, cu patalama de Cannes, e a doua premiera a saptamanii. Doar cinefili hardcore si nationalisti ferventi. Estimarea mea: intre 25 si 35 de mii de dolari in primul weekend.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal