Box office Romania 8 - 14 octombrie


Box office Romania 8 - 14 octombrie

Top 3

Taken 2                              277k $
Looper                               109k $
Sammy's Adventures  2        55k $


In sfarsit box office-ul romanesc prinde viata, ceea ce si estimasem. Taken 2 sparge insa asteptarile mele (il vedeam la 150 de mii de dolari max) cu peste 52 de mii de spectatori stransi in weekend-ul de lansare. Acum imaginati-va Skyfall-ul. Cu succesul lui Taken 2 suntem in trend pentru ca si p-afara a muls bine buzunarele. Pe 2 la noi e Looper, un titlu care face o figura faina probabil pe word of mouth-ul bun care, ma bucur sa constat, conteaza un pic si pe la noi. Locul 3 e unul modest, cu 55k pentru animatia de familie Sammy's. A doua premiera a saptamanii, Tom Sawyer-ul filmat si pe la noi, scoate 12 mii de dolari, iarasi peste estimarea mea (il creditam cu 9 max).

Melcii lui Giurgiu se tin bine fata de ultima saptamana cand atrageau peste 6 mii de spectatori, mai atrag alte 5 mii, iar totalul trece de 51 de mii in circuitul cinematografic clasic. Pe saptamana viitoare producatorii vor desface sampania: melcii vor fi batut fluierasul.
  
Ce se lanseaza saptamana viitoare?

4 premiere, niciuna insa de forta la box office. In conditiile astea Taken 2 n-are absolut nicio treaba in a ramane lider. Noutatile sunt:

Hotel Transylvania. A facut ceva buzz afara cand a iesit castigator la box office in weekend-ul de lansare, numele rezonant o sa atraga si pe la noi, regizorul ne-a vizitat... dar pe zona de animatie tocmai ce s-au lansat Sammy 2, optiunea family si ParanNorman, cumva cu aceeasi nuanta mai dark. Estimarea mea: intre 40 si 60 de mii de dolari la lansare.

Asterix et Obelix: Au Service de Sa Majeste. In ianuarie 2008 cei doi eroi si Jocurile Olimpice veneau cu 10 mii de spectatori pe primul loc la box-office-ul nostru. Au trecut 4 ani, eroii se intorc, inevitabil in 3D, pe comedie e cat de cat liniste. Estimarea mea: intre 100 si 115 mii de dolari in primul weekend si prima sansa la un loc 2.

Minte-ma frumos. Comedy/romance autohton cu Andi Vasluianu si Diana Dumitrescu dupa reteta americana. Masina de promovare Mediapro plus liniste pe zona siropului. Estimarea mea: intre 35 si 55 de mii de dolari la lansare.

7 Dias en La Habana. Colaj de scurtmetraje semnate de regizori importanti pe fundal cubanez. Adus de Independenta, probabil o sa intre mai putin si mai rar. Sigur o sa merg sa-l vad, dar nu vor fi foarte multi altii care sa o faca. Estimarea mea: intre 8 si 12 mii de dolari.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal