House of Cards: cele mai bune 4 momente ale primului sezon

In ordine cronologica:
 
#1
din episodul 5

Secventa din baie cu Ross dezbracat in cada si cu Francis oferindu-i alegerea intre o candidatura la postul de guvernator si o lama pentru a-si taia venele. E un amestec terifiant de galanterie (vezi aspirina) si cinism (daca e sa le tai, taie-le pe lung) in mijlocul unei scene scoase parca dintr-un Inception biblic facut de Diavol insusi. Francis e atat de alunecos si malefic incat nu are nevoie sa "acceseze" visele lui Ross, pur si simplu i-a transformat existenta intr-un cosmar, iar aici il reprogrameaza dupa propriile interese.


#2
din episodul 6

Secventa din spital unde Claire vine sa aline suferinta finala a garzii de corp care l-a slujit ca un caine tacut pe Francis vreme de 8 ani. Tipul ii marturiseste ca il detesta pe sotul ei si ca de multe ori si-a imaginat cum o salva din ghearele acestuia. Claire isi abandoneaza pentru cateva secunde armura de gheata, mangaie organul genital al muribundului in ciuda protestelor acestuia si ii explica cum stau lucrurile intre ea si Francis. Basmele romantice ascund de fapt dorinte murdare, iar puterea bate orice alt afrodisiac. Un q.e.d eficient pentru relatia celor doi soti Underwood.



#3
din episodul 7
 
Secventa in care Zoe, mucoasa devenita jurnalista pe politic peste noapte datorita scurgerilor de informatii oferite de Francis, deseneaza, in timp ce vorbeste pe mobil cu tatal ei, o inimioara pe geamul garsonierei in care locuieste. Infantilismul senin, inevitabil varstei, e transformat instantaneu in ceva erotic. Inima devine, din cateva miscari, organ genital si Lolita de Washington, cu telefonul inca la ureche, se lasa prada celui care i-ar putea fi lejer tata.  Desenul ala din background-ul patidei lor e o expresie eficienta pentru personajul ei si relatia lor.


#4
din episodul 11
 
Sunt doua cadre necesare si suficiente pentru a defini relatia dintre Claire si fotograful new-yorkez Adam Galloway. Amanti perfecti, dar incompatibili intr-o relatie de lunga durata. Adam potriveste ultima piesa a unui puzzle fotografic si crede ca a inteles-o pe Claire. Atunci cand ea il abandoneaza, fotografia repuzzled cu un origami in mijloc, striga de la o posta: tin la tine, dar nu m-ai cunoscut si nu m-ai inteles.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal