The Croods / Croods

Cu o poveste care-l are printre autori pe nimeni altul decat John Cleese, lipsit de tripleta vocilor originale Cage-Reynolds-Stone (din cauza ca aplicatia de mobil a cinemagiei habar n-are sa spuna daca filmul e dublat sau subtitrat!) si intr-o sala dintr-un mall plina ochi de puradei cuminti - semnul absolut ca animatia i-a cucerit iremediabil - am vazut si eu The Croods. 



Cum de la succesul comerical al lui Inception incoace s-a dat liber filmelor multi-lumi in zona live action-ului, ba chiar e de bon ton sa le ai, asa si in zona animatelor bate o briza avatar-ista de cativa ani incoace. In deschiderea lui Croods am vazut un trailer la o animatie viitoare, nu mai tin minte care, avataristica clar, iar Croods insusi nu face exceptie de la momentele in care isi propune sa vrajeasca coloristic spectatorul cu o "alta lume". In cazul sau e suficient ca personajele preistorice sa cada in gol, de la etajul superior stancos unde isi traisera toata viata pana atunci la parterul luxuriant si complet necunoscut. Universul lui Croods nu e din-cale afara de original,  practic vorbim niste vecini bipezi ai celor din Ice Age.

Mai putin originala, ok, dar respectand si executand ca la carte reteta. Povestea inainteaza fara sa se impiedice, personajele care au de invatat o lectie o invata - e probabil primul "te iubesc" din istoria omenirii, alte personaje, nu putine la numar, sunt strict responsabile cu distratul spectatorului si isi fac datoria fara cusur. Pana si relatia cu soacra pare stricata filogenetic.Chiar daca la detalii Dreamworks nu e Pixar, pe ici pe colo filmul are cateva sclipiri. Filmarile sunt un pic mai agitate si mai smucite decat media genului, dar nimeni din sala nu parea deranjat la final.

Mishu zice ca fata de trailerul pe care l-a vazut ea mai demult personajul Eep a pierdut kilograme in film. O cura de slabire datorata vreunei vizionari colective cu evaluari mai putin favorabile? Eu totusi am remarcat-o pe Eep fix din sensul opus. E un personaj mic de inaltime, bine facut spre carnos - adicatelea relativ onest desenat vizavi de timpurile alea. E drept insa ca ii lipseste parul la subrat. :)




Tragem linie: optiune perfecta pentru familie, 3 din 5 in book, bun.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal