Box office Romania 1-7 aprilie 2013

Box office Romania 1-7 aprilie 2013

Top 3

The Croods                820k RON
G.I. Joe: Retaliation 715k RON
Olympus Has Fallen 647k RON, estimat saptamana trecuta la 500k RON

Marea surpriza nu e neaparat ordinea de sosire, ci suma stransa de The Croods, care la a treia saptamana merge mai bine decat la a doua. Cum asa? Nu am o explicatie sigura, dar cateva lucruri putem specula. Mai intai Croods a beneficiat de o crestere a numarului de ecrane in care a fost proiectat, de la 63 la 69. Apoi s-ar putea sa fi contat vremea capricioasa de primavara care in loc sa-i scoata pe parinti si copii in parc i-a trimis in cinema. Nu in ultimul rand poate Saptamana Altfel din scoli sa fi adus public nou in sala de vizionare. G.I. Joe: Retaliation are o cadere de peste 57% de pe un weekend pe altul deci pe spatamana viitoare e foarte probabil sa iasa din top 3. Cu atat mai mult cu cat in cinema va ajunge action sf-ul Oblivion. 

Alte filme la premiera

Spring Breakers 133k RON, estimat saptamana trecuta la 120k RON


Filme romanesti

Pozitia copilului strange inca 10 mii de spectatori in sali, trece de 82 de mii in totalul celor 5 saptamani si, trebuie sa recunosc, depaseste nu doar recorduri recente de incasari si spectatori, ci si orice asteptare a subsemnatului. Din pacate nu e o foame reala de film romanesc pentru ca  Domestic, la a treia saptamana, atrage doar o mie de spectatori. In total filmul abia depaseste 8 mii de intrari.

Ce noutati ies in weekend?

Oblivion. Cu neobositul (incerc sa fiu rautacios) Tom Cruise si cu Morgan Freeman, prezent si in Olympus Has Fallen, Oblivion are motive sa stea bine la incasari. Nume, efecte speciale, pac-pac, dar si latura sf care il trage in jos.  Estimarea mea: 550k RON.

21 and Over. Cu Hangover 3 pe teava pentru la vara, Jon Lucas si Scott Moore nu stau cuminti si aduc o alta comedie din ceea ce ar trebui sa poarte numele de "noul val acneeic". No face, no name, dar cu un trailer care va convinge un public tanar si fara pretentii. Estimarea mea: 190k RON.

Admission. Comedy/drama/romance cu Tina Fey si Paul Rudd. Trailer cumintel, clar targetat pentru un 30+, mai degraba femei. Estimarea mea: 110k RON.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal