The Man from Nowhere / Ajeossi

Pawnshop ghost and garbage - asa suna autodefinitia personajelor principale din The Man from Nowhere, un action vindicativ cu accente de tear jerker in matca unor titluri precum Leon sau Man on Fire, doar facut cu ingrediente sud coreene.  



Deci nu din cale afara de original si cu un plot supraincarcat. Pe langa spionul care a pierdut tot ce ii era mai drag si fetita care nu-si gaseste locul alaturi de o mama narcomana si curva, am mai numarat: nu una, ci doua tabere de mafioti care se lupta pentru suprematie locala, duzini de politisti natarai, un detectiv destept. Vorbim nu doar de trafic cu droguri, dar si de trafic cu copii si de trafic de organe. Basca o baba odioasa si un mos intelept. 

Cu amalgamul asta de personaje si incrucisarea atator fire narative The Man form Nowhere reuseste totusi un rezultat comestibil. Conteaza abilitatea de a jongla cu tonurile, dramaticul e contrapunctat de un umor specific coreenilor, coregrafiile de lupta sunt brici, violenta e cand ultraprezenta, cand lasata la o parte. Momentele emotionale sunt unde trebuie. In plus filmarile meseriase - e o cadere de la fereastra in gol si prin ploaie absolut poetica -  ridica filmul.


 
3 din 5, bun in my book.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal