Virunga

Docu produs cu banii lui Netflix, foarte bine cotat, ba chiar dat ca favorit in cursa Oscarurilor care se vor decerna pe 22 februarie 2015. Despre un parc national din Republica Democrata Congo - de dimensiunile Azerbaidjian-ului - unde SOCO vrea sa scurme dupa petrol si invrajbeste oamenii aruncand cash in stanga si in dreapta, ONG-urile vor sa salveze gorilele finantand o suma de proiecte sustentabile, iar statul congolez nu prea stie ce cale sa apuce. 

 
Partial filmat cu camera ascunsa - pentru a obtine unele dovezi indirecte ale implicarii SOCO in inarmarea fortelor paramilitare M23 - partial material wild life despre o specie atat de apropiata de noi si pe cale de disparitie, Virunga e inca o batalie reala, concreta din razboiul umanitatii cu ea insasi.



Impresionanta cu adevarat nu e partea undercover, ci cadrele cu prietenia dintre un ingrijitor si animalele protejate si personajul directorului parcului, un francez cu o siguranta de sine impecabila inclusiv in sunetul obuzelor, despre care am citit ca in 2014 a supravietuit si unei tentative de asasinat. 3 si jumatate din 5, foarte bun.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal