Black Mirror

Am vazut aseara primul episod din colectia Black Mirror. De dimineata ma uitam deja la al doilea, care culmea mi s-a parut chiar mai interesant decat primul. Cum episoadele nu au nici cea mai mica legatura intre ele, dar calitatile sunt acolo de la primul pana la ultimul minut, zic ca antologia Black Mirror trece lejer testul pilotului.



Singurul comparativ care-mi vine in cap e Twilight Zone - pentru twist-urile surprinzatoare si aerul unic pe care Black Mirror le propune. 

Punctul comun al celor 2 episoade vazute e legat de felurile in care tehnologia - acum sau foarte curand - ne poate transforma viata in calvar. Si de faptul ca, indiferent de cat de multa gadgetarie ne-ar inconjura, ramanem oameni - cu sensibilitati si subtilitati numai de noi stiute. Stiu, suna prea mult filozofic si prea putin cinematografic, dar tocmai aici e spilul la ce am vazut. Curge atat de lin, cu personaje bine asezate si intamplari din ce in ce mai nebunesti incat nu ai timp sau stare sa te gandesti la ce mesaj vrea sa transmita. 




Produs de Edemol UK, difuzat de Channel 4. Seria apare pe lista preferatelor lui S. King si Robert Downey jr. a cumparat optiunea pentru a adapta unul din episoade intr-un lungmetraj Warner Bros.

PS: Primele 3 episoade (aprox. 1 ora fiecare) se gasesc (momentan) moca pe youtbe. Nu va dura.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal