Zootopia

Al doilea film la care am mers in weekend a fost Zootopia, alt pom laudat deopotriva de critici si de cifrele extra generoase de incasari la noi si aiurea. Si? Acelasi verdict ca la Deadpool - bun de vazut, dar nu ceva iesit din comun. 



Ar fi fost toate motivele sa-mi placa. Zootopia spune in esenta ca oricine poate orice - atata vreme cat depune neincetat eforturi pentru asta, ca prietenia, uneori intre cele mai neasteptate personaje, e un lucru minunat si ca necunoasterea alimenteaza frica care la randul ei hraneste conflictul. Nimic mai potrivit pentru zilele astea.

Si totusi... Zootopia e o metafora simplista, transparenta si moale pentru gustul meu. N-are curaj cu adevarat, nu reuseste sa surprinda decat marginal. In plus pleaca dintr-un punct cumva stramb: societatea occidentala nu arata asa, ci asa ii place ei sa creada ca va arata intr-o zi. Diferenta asta e majora. Nici rezolvarea facila a conflictului nu ajuta. O sa-mi spuneti ca e doar o animatie pentru copii, sa n-o iau asa in serios. Cu asta pot fi de acord, dar atunci nici nu vad vreun motiv de extaz.



3 din 5, bun in my book. Si inca ceva: Shakira, gazela, yuck! Si inca inca ceva: vocea lui Dobro pentru vulpoiul escroc e perfecta.






Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus