Box office Romania 22 - 28 august 2016

Totaluri:


  • 275k spectatori, in scadere 6% fata de saptamana trecuta
  • 4.8m RON, in scadere 7% fata de saptamana trecuta
De notat ca e a doua saptamana consecutiva de scadere cu o cifra, dar venind din varful lui Suicide Squad lucrul asta nu e surprinzator. E o saptamana cu cifre bune, mai mari decat majoritatea cifrelor saptamanale ale acestei veri.

Top 3:

Mechanic: Resurrection (s1) 43k spectatori, 826k RON
Suicide Squad                (s4) 43k spectatori, 792k RON
Ben-Hur                         (s2)  32k spectatori, 679k RON

Mecanicul 2 debuteaza sus - estimarea mea fusese 32k spectatori, a batut-o, dar cumva asteptat - asa cum am scris trailerul n-are cum sa nu starneasca pofta action junkies.
SS cu cifrele din aceasta saptamana si inca departe de a se fi linistit are niste totaluri incredibile. A devenit deja cel mai vizionat film din 2016 in Ro cu peste 357k spectatori, iar ca bani incasati - cu peste 7m RON - e foarte aproape de detinatorul locului 1 la noi - Jungle Book. 
Ben-Hur n-are o saptamana rea daca ne uitam cum debutase la noi, dar un flop ramane un flop inclusiv intr-o piata mica precum a noastra. Cifrele arata suficient de rau ca Ben-Hur sa nu se regaseasca la finalul anului in top 20 la noi.

Alte premiere lansate in weekend:

Nine Lives         12k spectatori, 217k RON
Don't Breathe   11k spectatori, 201k RON
Marauders            3k spectatori, 59k RON

Estimarile au fost brici si aici. Nine Lives il vazusem fix la 12k, iar pentru Don't Breathe estimasem 9k. Marauders in dadusem la 6k. What's next? Singurul despre care merita sa vorbim e Don't Breathe. Il vor ajuta mult faptul ca a fost lider de box office in State la lansare, ca a fost foarte bine primit - si de critica si de public, si ca in Ro inca mai are de adus ceva public in sala - un horror cu pedigree a debutat anul asta la noi si cu 16k spectatori, deci loc ar mai fi. Ma astept deci ca Don't Breathe sa faca o a doua saptamana foarte buna. Si, desi nu obisnuiesc sa fac estimari pentru a doua saptamana, fac una acum: 17k spectatori.

Ce vine in w -end in cinema?

The BFG

Roald Dahl, Disney si Spielberg, dar flop in State unde a fost lansat in iunie si nepotrivit pentru final de august la noi. Ceva promovare imi imaginez totusi. Notele sunt ok-ish, si popularul si critica sunt undeva in jur de 6.5. Estimarea mea: 24k spectatori.

Collide

Nicholas Hoult intr-un action thriller cu tente europene - produs si filmat in Germania. Se lanseaza la noi inainte de State, dar n-are nicio sansa la lupta cu a doua saptamana a lui Mechanic 2. Estimarea mea: 4k spectatori.
















Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus