Box office Romania: 8 -14 august 2016

Totaluri:


  • 318k spectatori 
  • 5.78m RON


E o crestere de 13% a numarului de spectatori fata de saptamana trecuta despre care am scris ca era cea mai buna de pana atunci a verii. Asa ca aceasta 8-14 august 2016 aduce niste cifre cum nu s-au mai vazut demult. Ca sa gasesc o saptamana mai buna decat asta m-am intors pana la cea cu 14 februarie.

Top 3:

Suicide Squad         136k spectatori / 2.6m RON
Secret Life of Pets 60k spectatori / 1.0m RON
Bad Moms                 23k spectatori /  382k RON




Multe lucruri de remarcat aici:


  • Mai intai ca primele 2 titluri, aflate la a doua saptamana in cinematografe, atrag impreuna peste 60% din totalul spectatorilor. Vorbim deci de o saptamana de consum record impinsa de aceste titluri.
  • Bad Moms, la a treia saptamana, prinde podiumul, dar e departe pe cifre. Meritul lui este insa ca reuseste sa se conserve mai bine ca Jason Bourne. Tot la a treia saptamana, acesta batuse clar Bad Moms-ul pe lansare (27k la 17k spectatori) si pastrase un foarte mic avans in cea de-a doua saptamana (29k la 28k). 
  •  Suicide Squad este dupa 2 saptamani peste Batman v Superman intr-un time frame echivalent: 230k vs. 213k spectatori. Si avand in vedere trendurile opuse pe care s-au asezat cele 2 filme e logic ca Suicide va termina in fata lui BvS la finalul anului si ca are o sansa sa intre in top 3-ul anului la noi.

Premierele saptamanii:

Lights Out                    14k spectatori / 248k RON
Sausage Party             9k spectatori / 163k RON
Hell or High Water  4.5k spectatori / 89k RON

As expected nimic care sa faca valuri. Horror-ul s-a miscat decent pentru piata noastra. Sausage si Hell or High Water - in ciuda notelor bune primite din partea publicului si criticilor nu s-au simtit.

 Ce vine in weekend in cinema?

War Dogs

Comedie in stilul Tod Phillips + Jonah Hill despre niste baietei care se apuca de comert cu arme. Nu se pricep, dar banii sunt frumosi... Notele pe popular si meta sunt ok. Vine pe culoarul lui Bad Moms si Sausage Party.



Estimarea mea: 28k spectatori.

Pete's Dragon

Un remake family friendly de la Disney cu Robert Redford. Scoruri bune pe popular si meta. Vine pe culoarul lui Secret Life of Pets si Ice Age: Collison Course.





Estimarea mea: 20k spectatori.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal