Box office Romania: 29 august - 4 septembrie 2016

Totaluri:


  • 232k spectatori, in scadere 15% fata de saptamana anterioara
  • 3.9m RON, in scadere 18% fata de saptamana anterioara


E a 3-a spatamana consecutiva de scadere, una chiar de doua cifre. Premierele n-au atras deloc si lucrul asta se simte.

Top 3:


Mechanic: Resurrection (s2) 57k spectatori / 940k RON
Suicide Squad (s5)                   25k spectatori / 478k RON
Ben-Hur (s3)                            21k spectatori / 417k RON


As expected Mecanicul 2 a mers brici - in 2 saptamani a trecut de 100k spectatori. Suicide Squad-ul la a cincea saptamana rezista in top, iar totalurile lui il aseaza pe primul loc in 2016 si dupa bani incasati, si dupa numarul de spectatori care l-au vazut in sala.

Alte premiere ale saptamanii trecute:

The BFG: nu credeam ca va face mare branza (estimasem un 24k spectatori la lansare), dar a mers chiar mai prost decat asteptarile mele. Doar 13k spectatori si 256k RON.

Collide: action-ul cu Hoult n-a miscat - 9k spectatori si 176k RON.

Ma asteptam ca Don't Breathe sa se duca la 17k spectatori dupa lansarea excelenta din State si un word of mouth foarte bun. Nu a reusit decat un 13.5k spectatori. In chimb Nine Lives - tot la saptamana a doua - a facut niste cifre foarte bune vs. lansare - 19k  vs. 12k spectatori.

Ce se lanseaza in w-end?

Doua filme romanesti pe doua directii diferite:

#Selfie69 e o continuare la succesul comercial #Selfie. Campania de promovare s-a miscat din timp, e drept ca ea nu mai beneficiaza de canalele si forta din trecut, inteleg ca e si o caravana cu premiere de gala unde publicul intalneste si echipa de productie. Trailerul vinde bine. Prima cifra cred ca va arata decent - dar fara un word of mouth excelent - filmul va muri repede la box office. Estimarea mea: 15k spectatori.



Sieranevada e in reteta filmului de arta - Puiu, 173 de minute, Cannes, filmul romanesc propus la Oscar-uri. Estimarea mea: 12k spectatori.



Si doua filme straine:

Sully, ecranizarea amerizarii fortate pe raul Hudson de acum cativa ani si a anchetei ce i-a urmat. Eastwood la carma, Hanks in rol principal. Se lanseaza in acelasi timp cu noi si in State, deci n-avem inca opinii ale criticilor sau publicului. Mie imi suna a The Flight (Zemekis, Denzel), doar ca aici eroul e 100% good guy. Poate daca eram in sezon de Oscaruri... Estimarea mea:  15k spectatori.

I.T., Brosnan tata de familie si om de afaceri versus un IT guy care a luat-o razna. Trailerul e subtire rau. Estimarea mea: 6k spectatori.







Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus