Pelicula 1

Inainte sa va spun cum arata line up-ul primei editii a festivalului de film latino american de la Bucuresti, trebuie sa va povestesc cum anul trecut, cam pe vremea asta, am participat la editia sa 0. Un eveniment one off la care am vizionat trailere ale unor filme pentru care am bifat "as vrea sa vad" sau "nu as vrea sa vad". Sa fi fost vreo 25-30 de trailere, daca memoria nu ma inseala, dintre care cateva mi-au ramas in cap si pe care le-am regasit in selectia din acest an de debut. Asa ca unul din cei 100 de oameni vinovati pentru selectie sunt eu.



Si acum... vamonos si pe scurt despre partea cinematografica a Peliculei.

Sunt 15 filme cu totul. Multe dintre ele vor avea o singura proiectie intr-una dintre locatiile festivalului - Elvira Popescu, Institutul Cervantes si Journey Pub. Asa ca alegeti destept. 

Focus-ul pe Chile include singurele exceptii de la categoria lungmetraj fictiune. Un scurt animat castigator de Oscar - Historia de un oso - va acompania deschiderea de la Elvira Popescu miercuri. Iar un documentar - El boton de nacar - castigator de Urs de Argint pentru script la festivalul de la Berlin va fi proiectat sambata la Cervantes. Ca sa inchid capitolul hencho en Chile la Pelicula se vor mai vedea La Memoria del Agua - o drama de cuplu, si Talion - un thriller hardcore



Mi-au mai atras atentia... 

Truman cu emblematicul Ricardo Darin, o dramedie premiata de-a lungul si de-a latul lumii, un film care intra in paralel si in cinematografele noastre si care va avea 2 proiectii in festival - una miercuri, cealalta duminica. 



Brazilianul Tudo que aprendemos juntos, o poveste despre puterea muzicii intr-o favela din Sao Paolo. Trailerul e suficient ca sa stii ca filmul asta are suflet. Se va vedea vineri, de la 21:00, la Elvira Popescu. 



La delgada linea amarilla (Mexic) si Que Horas Ela Volta? (Brazilia), ambele aducand cate o imagine profunda din tarile lor de origine, clasa muncitoare din Mexic, respectiv piramida sociala si relatiile de familie din Brazilia. Ambele sunt la Elvira Popescu de la 20:00, unul sambata, celalalt duminica. 

 Program (cu tot cu muzica, dans, degustari si taclale pentru ca festivalul nu e doar despre film, ci despre a experimenta America Latina in toate felurile) si detalii complete gasiti aici

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal