Mr. Robot

De la The Americans incoace nu am mai vazut un pilot de serial care sa ruleze pe usa. Dar sneak peek-ul de pe youtube mi-a atras atentia - el se dovedeste a fi chiar cold opening-ul serialului cu totul - iar review-urile dupa lansarea in State m-au facut sa actionez ilegal. Sigur producatorii si distribuitorii show-ului nu au nici o problema cu asta - pana la urma eroul lor vrea sa distruga Raul cel mare - Banii. 




La fel ca The Americans - luat ca punct de comparatie din unghiul postului care a ales sa-l difuzeze - Mr. Robot are ceva-ul sau. Nu e doar tema lui anarhista. E vorba de personajul ala complicat psihologic fata de care ai o gramada de dubii venite din suprapunerile imperfecte intre realitatea sa si cea a oamenilor obisnuiti. Acel personaj care te roade pentru ca nu stii unde sa-l asezi.



Nu va fi deloc usor sa fiu satisfacut - e un teren, cel al conspiratiilor mondiale, alunecos si parca si mai dificil de articulat cu sens pe un destin personal, dar Mr. Robot cu al sau pilot si-a castigat dreptul. Chiar daca nu are polish-ul si investitiile unor produse cu pretentii, personajul si premiza nu le gasesti oriunde. Iar felul in care e mixat sunetul si pusa muzica... alegeri foarte destepte.  So let's see what you've got next, Mr. Robot.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus